Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Künefe

Künefe
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kunefe.jpg

Künefe Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram künefelik kadayıf
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Ortası için;
  • 250 gram eriyebilen tuzsuz peynir (mozzarella kullandım)
Üzeri için;
  • Yeşil fıstık

Künefe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci başta şerbeti için su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ek edilip, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk daha kaynatılır. Şerbet soğumaya bırakılır.
  2. Künefelik kadayıf, yumuşamış tereyağıyla karıştırılır.
  3. Peynir dilimlere bölünür.
  4. Pişirilecek kap tereyağı ile yağlanır. Üzerine biraz kadayıf serpilir. Akabinde peynir ek edilir ve üzeri tekrar kadayıfla kaplanır. Üzerine öteki bir kap ile bastırılır. (kadayıfların güzelce sıkışması için).
  5. Pişirilecek kap fırında gerili önlü pişirilir. (Fanlı fırında 230 yada alt üst ısı da 250) Yaklaşık 15-20 dakika.
  6. Fıstık ile kaplayıp sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt