iltasyazilim
FD Üye
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı ince kıyılmış çiğ kadayıf
*1 su bardağı rendelenmiş künefe peyniri ( Yoksa dil peyniri, uzayabilen tuzsuz peynir kullanılabilir)
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Tepsi tabanını yağlamak için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı pekmezi
Şerbet için;
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
Künefe Tarifi Yapılışı İşe önce şerbeti hazırlamakla başlayın Şerbetmizi oda ısısında kullanacağız Çünkü ardından ince kıyılmış kadayıfı erittiğimiz tereyağı ile yoğurun Tavanızı yada tepsinizi ( ben künefe için kullanılan tepsilerden kullandım) tereyağı, şeker, pekmez karışımı ile yağlayın Bu karışım künefenizin güzelce kızarmasını sağlayacaktır Kadayıfın yarısını tepsiye dizin ve bastırıp sıkılaştırın Rendelenmiş peyniri serpin Kadayıfın diğer yarısı ile peynirlerin üstü kapanacak şekilde dizin sıkıştırma işlemini tekrarlayın Ocağın küçük gözünde kısık ateşte tepsiyi çevirerek pişirin Pişirirken spatula ile kenarlarını düzeltin ters çevirirken rahatça tepsiden ayrılsın Künefe piştikce yumuşadığını göreceksiniz normali bu 5 dk sonunda altını kontrol edin kızarmışsa ters çevirip diğer tarafında aynı şekilde pişirin Pişen künefenin üstüne sıcakken oda ısısındaki şerbet gezdirin sıcak servis edin Üzerini ceviz, fıstık vs süsleyen olur dondurma ile de servis edebilirsiniz
Not;
Kolaylık olsun diye pişmiş künefeyi şerbet eklemeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz Acil misafirimiz geldiği zaman hemen peynir eriyene kadar ısıtır şerbeti ilave ederseniz
*4 su bardağı ince kıyılmış çiğ kadayıf
*1 su bardağı rendelenmiş künefe peyniri ( Yoksa dil peyniri, uzayabilen tuzsuz peynir kullanılabilir)
*Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Tepsi tabanını yağlamak için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı pekmezi
Şerbet için;
*1, 5 su bardağı su
*1, 5 su bardağı şeker
Künefe Tarifi Yapılışı İşe önce şerbeti hazırlamakla başlayın Şerbetmizi oda ısısında kullanacağız Çünkü ardından ince kıyılmış kadayıfı erittiğimiz tereyağı ile yoğurun Tavanızı yada tepsinizi ( ben künefe için kullanılan tepsilerden kullandım) tereyağı, şeker, pekmez karışımı ile yağlayın Bu karışım künefenizin güzelce kızarmasını sağlayacaktır Kadayıfın yarısını tepsiye dizin ve bastırıp sıkılaştırın Rendelenmiş peyniri serpin Kadayıfın diğer yarısı ile peynirlerin üstü kapanacak şekilde dizin sıkıştırma işlemini tekrarlayın Ocağın küçük gözünde kısık ateşte tepsiyi çevirerek pişirin Pişirirken spatula ile kenarlarını düzeltin ters çevirirken rahatça tepsiden ayrılsın Künefe piştikce yumuşadığını göreceksiniz normali bu 5 dk sonunda altını kontrol edin kızarmışsa ters çevirip diğer tarafında aynı şekilde pişirin Pişen künefenin üstüne sıcakken oda ısısındaki şerbet gezdirin sıcak servis edin Üzerini ceviz, fıstık vs süsleyen olur dondurma ile de servis edebilirsiniz
Not;
Kolaylık olsun diye pişmiş künefeyi şerbet eklemeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz Acil misafirimiz geldiği zaman hemen peynir eriyene kadar ısıtır şerbeti ilave ederseniz