
Kumru Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase jülyen doğranmış salam ve sosis
- 6 adet halka şeklinde doğranmış sucuk
- 1-2 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 adet jülyen doğranmış kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım ekmek arası için yeterli
- Çarşı ekmek ve ya somun ekmek (Malzemelerin miktarı size kalmış isterseniz az isterseniz çok kullanabilirsiniz)
Kumru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak malzemeleri hazırlayın.
- Sucuğu halka halka doğrayın.
- Salam ve sosisi jülyen doğrayın. (ince çubuklar halinde).
- Kaşar peyniri rendeleyin.
- Kornişon turşuyu da jülyen doğrayın.
- Bir kâseye isteğe bağlı sıvı yağ yada tereyağı koyun.
- Daha sonra tavayı ocağın üzerine koyun.
- Tereyağını yada sıvı yağı ilave edin ve birazcık kızdırın.
- Isınmış olan yağın içine salam, sosisi ve sucuğu koyun.
- Bir iki kez karıştırın ve birazcık kızartın.
- Kızarmış olan salam, sosis ve sucuğun üzerine kaşar peyniri ekleyip erimesini bekleyin ama karıştırmayın bırakın erisin.
- Daha sonra ortadan kesmiş olduğunuz ekmeği yan tarafından tekrar kesin ama ikiye ayırmayın.
- Arasını açtığınız ekmeğin içine salam, sosis, sucuk ve kaşar peyniri koyun ve her yerine gelecek şekilde yayın.
- Yaymış olduğunuz karışımın üzerine jülyen doğranmış kornişon turşuyu ilave edin ve ekmeği kapatın.
- Kızartma işlemini yapmış olduğunuz tavaya ekmeği koyun.
- Tavada ki yağ kalıntısıyla ekmeği arkalı önlü kızartın ve çıtır çıtır olsun. Efsane kumrunuz hazır sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.