
Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 5 su bardağı un
Kumru Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, yoğurt, tuz, şeker ve instant mayayı alarak tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz istediğimiz kıvama gelip toparlandığında üzerini streçleyerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
- Hamurumuzu tezgah üzerine alarak toparlayalım ve 10 eşit parçaya ayıralım.
- Ayırdığımız parçaları elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini alıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına kaşar peyniri koyalım ve uç kısımlarını ortada birleştirerek kapatalım ve ters çevirelim.
- Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
- Ardından bıçak ile çizikler atalım.
- Poğaçalarımızı 180°c ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika boyunca pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.