Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kumlu Pasta

Kumlu Pasta
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kumlu-pasta-1.jpg

Kumlu Pasta Tanımı İçin Materyaller


Keki için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un (300 ml lik bardak ile)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket (80 gr) çikolata
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Yarım paket kakaolu petibör bisküvi

Kumlu Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci öncelikle yumurtalar ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır .
  2. Akabinde sıvı gereçler ek edilip biraz daha çırpılır .
  3. Sonrasında da tüm kuru materyaller eklenip son bir kez yeterlice çırpılır.
  4. Yağlanmış borcama kek hamurunu döküp evvelce ısıtılmış 180° derecelik fırında pişirilir.
  5. Kreması için tereyağı ve çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alıp ocakta pişiriyoruz kaynamaya yakın çikolata ve tereyağını da ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
  6. Sonra pişen kekin üzerine bir çatal yardımıyla delikler açıp 1 su bardağı süt ile ıslatıp krema sıcakken üzerine döküp yeterlice yayıyoruz.
  7. Son olarakta yarım paket petibör bisküviyi rondodan geçirip pastanın üzerine serpiyoruz.
  8. Buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt