
Kumlu Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un (300 ml lik bardak ile)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket (80 gr) çikolata
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Kumlu Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle yumurtalar ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır .
- Akabinde sıvı gereçler ek edilip biraz daha çırpılır .
- Sonrasında da tüm kuru materyaller eklenip son bir kez yeterlice çırpılır.
- Yağlanmış borcama kek hamurunu döküp evvelce ısıtılmış 180° derecelik fırında pişirilir.
- Kreması için tereyağı ve çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alıp ocakta pişiriyoruz kaynamaya yakın çikolata ve tereyağını da ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
- Sonra pişen kekin üzerine bir çatal yardımıyla delikler açıp 1 su bardağı süt ile ıslatıp krema sıcakken üzerine döküp yeterlice yayıyoruz.
- Son olarakta yarım paket petibör bisküviyi rondodan geçirip pastanın üzerine serpiyoruz.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. ????.