
Kumbursiye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram arpacık soğanı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 diş sarımsak
- 1 adet tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) kase nohut
- 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
- Nane
- Tuz
Kumbursiye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukgöğsümüzü haşlayıp didelim hazır olsun.
- Nohutumuzu da bir küçük tencere yardımı ile haşlayıp süzelim.
- Soğanlarımızı soyup yıkadıktan sonra süzdürelim bir tencere içerisine alıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağı ekleyerek hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Sarımsaklarımızı soyup doğrayalım.
- Hazırladığımız sarımsak, tavuk göğsü ve nohutumuzu tencereye alıyoruz.
- İki yemek kaşığı tuzlu yoğurt ve tuz ek edip suyunu koyuyoruz kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Kıvamına geldikten sonra altını kapatıp nanesini atıyoruz servise hazır afiyet olsun.