Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağına yakın un
- 1 büyük fincan pudra şekeri
- 50 gram kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış margarin yahut tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ve vanilyayı alıp karıştıralım.
- Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılıp yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dk denetimli pişiriyoruz.
- Pişmiş kurabiyelerimiz ılımaya bırakalım.
- Bir kapta kakao ve pudra şekeri güzelce karıştıralım.
- Ilık kurabiyeler kakaolu karışıma bulanır ve servis tabağına alalım. Afiyet bal olsun????.