bilgisayarci
FD Üye
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Yumuşamış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım.
- Azar azar un eği yapıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Cevizden az ufak toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika ortası (Altları hafif pembeleşene kadar) pişirelim.
- Pudra şekeri ve kakaoyu bir kapta karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri 5 dakika dinlendirdikten sonra (İlk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim) süzgeç yardımıyla pudra şekeri, kakao karışımını kurabiyelerin her yerine gezdirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.