
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (3-3,5su bardağı)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında olan margarini bir kaba alalım.
- Sıvı yağı, pudra şekeri, yumurta kabartma tozu ve vanilyayıda katalım karıştıralım.
- Unuda ekleyelim yavaş yavaş ekleyin denetimli bir biçimde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamurdan küçük küçük bezeler cevizden küçük olacak formda alalım ve yuvarlayalım. Yağlanmış tepsiye koyalım. Yağlı kağıt ta olur tabi.
- Evvelce ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dk. Üzeri beyaz kalacak biçimde pişirelim. Afiyet olsun ????.