
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr tereyağı(oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri koyup uygunca çırpalım.
- Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Cevizi de ekleyip karıştırıp yoğuralım .
- Elimizde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp hafif yassıltıp aralık kalacak formda yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim .
- 170 derece fırında 20 dk altı afif kızarıp üstü beyaz kalacak formda pişirelim.
- Uygun bir tabak içersinde pudra şekeri ve kakaoyu karıştıralım.
- Kurabiye fırından çıkınca 5 dk sonra kurabiyelerimizi bu karışıma bulayıp servis tabağına alalım. Çay yahut kahve eşliğinde kurabiyelerimiz yemeye hazırdır afiyet olsun ????
.