iltasyazilim
FD Üye
Külah Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*1 yumurta
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İçi için;
*Ceviz
Külah Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan sonra 6 ya da 7 dk daha kaynatıp soğumaya alıyoruz
*Tel kadayıflarımızı üzeri kapalı olacak şekilde (kurumaması için)uzunluğunu kesmeden çok ince olmayacak hafif kalınlıkta yumurtaya elimizi batırıp yağladığımız hunilerimize sarıyoruz
*Yumurtayı sürmedeki amaç kadayıfın birbirine yapışması kızarma esnasında dağılmamasi için
*Bütün kadayıflara aynı işlemi yapıp iyice ısıttığımız yağda her tarafını eşit kızartıyoruz
*Kızaran külahları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hunilerden çıkartıyoruz ve soğuttuğumuz şerbete atıp kırmadan karıştırıp çıkarıyoruz
*İçine de cevizleri çok ezmeden bıçakla da kesebilirsiniz,içine koyup ister sade isterseniz de kremşanti ya da kaymakla süsleyip servis ediyoruz
*500 gr tel kadayıf
*1 yumurta
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Şerbet için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İçi için;
*Ceviz
Külah Kadayıf Tarifi Yapılışı
1
*Şeker ve suyu ocağa alıp kaynadıktan sonra 6 ya da 7 dk daha kaynatıp soğumaya alıyoruz
*Tel kadayıflarımızı üzeri kapalı olacak şekilde (kurumaması için)uzunluğunu kesmeden çok ince olmayacak hafif kalınlıkta yumurtaya elimizi batırıp yağladığımız hunilerimize sarıyoruz
*Yumurtayı sürmedeki amaç kadayıfın birbirine yapışması kızarma esnasında dağılmamasi için
*Bütün kadayıflara aynı işlemi yapıp iyice ısıttığımız yağda her tarafını eşit kızartıyoruz
*Kızaran külahları ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hunilerden çıkartıyoruz ve soğuttuğumuz şerbete atıp kırmadan karıştırıp çıkarıyoruz
*İçine de cevizleri çok ezmeden bıçakla da kesebilirsiniz,içine koyup ister sade isterseniz de kremşanti ya da kaymakla süsleyip servis ediyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.