Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

KTÜ Rektörün aile şirketi olmuş: Üç kızı, iki damadı ve bir yeğeni üniversitede öğretim görevlisi

KTÜ Rektörün aile şirketi olmuş: Üç kızı, iki damadı ve bir yeğeni üniversitede öğretim görevlisi
0
67

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
KTU%C2%A0Rektorun%2Daile%2Dsirketi%2Dolmus%2D%C2%A0Uc%2Dkizi%2Diki%2Ddamadi%C2%A0ve%2Dbir%2Dyegenin%2Duniversitede%2D225269%2Ejpg

KTÜ'de misyonlu bir öğretim görevlisinin aktardıklarına nazaran rektörün damadının üniversiteye yerleşmesi için yapılan usulsüzlükler dikkat çekti. Öğretim vazifelisi, Kuzey Ekspres adlı lokal gazeteye gönderdiği iletiyle üniversitede yapılan atamaların iç yüzünü açığa çıkardı.

?Öğretim vazifelisi, öğretim üyeliği için yapılan sınavın kadronun açıldığı ünitede olması gerektiğini lakin damadın gireceği Sürmene Abdullah Kanca MYO'nun imtihanının merkez yerleşkede yapıldığını belirtti. Ayrıyeten üniversite yönetmeliğine nazaran adayların ilan edilen takımlardan yalnızca birine başvurması gerektiğini söyleyen öğretim vazifelisi, damadın gireceği imtihanlarda bu hususun kaldırıldığını ve ikinci başvurusunu direk rektörlüğe bağlı uzaktan eğitim merkezine yaptığını açıkladı.

Öğretim görevlisi mesajında rektör Baykal'ın üniversite kadrolarını hemşehri ve akrabalarla doldurduğuna dikkat çekti.

Öğretim görevlisinin iletisi şu formda:

Öğretim üyeliği takımının biri, Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu’nda. Olağanda imtihanın orada yapılması gerekir. Başka tüm ünitelere alınacak öğretim vazifelisi imtihanları o ünitelerde yapılıyor. Lakin yalnızca damadın gireceği Abdullah Kanca’nın sınavı KTÜ merkez yerleşkesine alındı. Hem de bitişik binalara. Abdullah Kanca MYO’nun müdürü Baykal periyodunda Prof. olmuş Hamdullah Çuvalcı. Üçüncü kez MYO müdürlüğüne atandı. Tıpkı vakitte araştırma laboratuvarı müdürü. Eğitim- Bir Sendikasının eski KTÜ şube lideri. Ve KTÜ’nün yeni rektör adayı. Hatta şimdiki görünmez rektörü. Rektör beyin damadının ikinci başvuruyu yapıp kazandığı ünite ise, direk rektörlüğe bağlı Uzaktan Eğitim Merkezi. Bu merkezin ilan ve müracaat tarihindeki müdürü Prof.Dr. Bünyamin Er. Bünyamin Er, Ankara’da bürokrattı KTÜ’ye geldi. Az vakitte çok işler yaptı. Çaykaralı. AYM üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in köylüsü, komşusu. İİBF’nin dekanı Ayşe Sula Köseoğlu’nun eşi Mustafa Köseoğlu’nun yardımcısı. Çaykara Meslek Yüksek Okulunun kurucu müdürü. Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü. KTÜ İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri Kısım Lideri. Şimdiki KTÜ Genel Sekreteri. Bütün bunlar bir yıl içinde oldu. Genel sekreter olunca uzaktan eğitim merkezi müdürlüğünden ayrıldı. Yerine Prof.Dr. Hasan Ayyıldız atandı. Oflu. Birebir vakitte Daima Eğitim Merkezi Müdürü. Damadın takım süreçlerine son imza atacak kişi. Türkiye’nin 4. Üniversitesi anlı ve de şanlı KTÜ, Of- Çaykara koordinatlarına oturdu. Küçük bir aile şirketi haline geldi. Rektör Beyefendi, damadın bekasıyla ilgilenmekten olacak Üniversitenin açılış merasimine bile katılamadı. 5 binden fazla personeli 50 binden fazla öğrencisi olan KTÜ’nün açılış merasimine bakın. Rektör yok. Cübbelerin altındaki ayakkabılar, kot pantolonlara dikkat ciddiyetsizlik.

Baykal'ın üniversite'deki akraba atamaları ise şu biçimde:

Kızlarından ikisi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi. Dr. Hanife Baykal Şahin, Tıp Fakültesi Fizikî Tıp ve Rehabilitasyon ana bilim kısmında, eşi Dr.Mürsel Şahin, Kardiyoloji ana bilim kısmında öğretim üyesi.

Dr. Öğretim Leyla Baykal Şahin, KTÜ Dermatoloji ana bilimde.

Üçüncü kızı Elif Baykal Kablan ise KTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar kısmında. Elif Baykal Kablan'ın Avrasya Üniversitesi'nden çalışan eşi de KTÜ’de tıpkı gün iki üniteden birden öğretim görevliliği imtihanını kazandı.

Baykal’ın ablasının oğlu Yusuf Baykal, Tıp Fakültesi Bilişim Ana Bilimde Kısmında misyonlu.

Birgün