iltasyazilim
FD Üye
Kruvasan (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 tane yaş maya (1 paket kuru maya da kullana bilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*455 su bardağı kadar un
Hamurun açıp üzerlerine sürmek için;
*100 gr tereyağ
Hamuru açarken kullanmak için;
*1 çay bardağı nişasta
Üzerine;
*2 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı pudra şekeri (pudra şekeri güzel kızarmasını sağlıyor)
Hamurun içi için;
*1 tane büyük patates
*Pul biber
*Karabiber
*Azcık kaşar rendesi
*Biraz tuz
*15 yemek kaşığı sıvı yağ
Kruvasan (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı İlk olarak kabımıza ılık su ve maya ve 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırırz Daha sonra süt sıvı yağ yumurta tuz ilave edip karıştırırız Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ilave edip yoğururuz Yumuşak bir hamur elde edilir üzerine streç flim kapatıp 20 dk bekletiriz Daha sonra hamurumuzu 14 bezeye bölüp, tepsiyi unlayıp, bezeleri tepsiye koyarız ve üzerini örteriz Daha sonra ilk bezemizi alıp nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açarız 7 tane açıp her birinin üzerine eritilmiş tereyağ sürüp, 7 tanesini üst üste koyup açarız ve sigara böreği şeklinde kesip iç harcı her birine koyup, baş tarafını hafif kesip, sararız Daha sonra bu işlem bitene kadar yapılır Daha sona üzerine yumurtalı pudra şeker karışımını sürüp, 10 dk bekletip, 180 derece fırına veririz 1520 dk da pişer Kontrollü pişirin Fırından fırına değişebilir Diğer 7 bezede aynı şekilde yapılır İster içine patates ister peynir ister çikolata koyun Ben hepsinden koydum patatesi haşladım, ezdim Bir buçuk yemek kaşığı sıvı yağ koydum Pul biber, karabiber, tuz ve az bir kaşar rendeledim Bunları kaştırdım ve iç harcı olarak kullandım Güzel oldu deneyenlere afiyet olsun*?
*1 çay bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 tane yaş maya (1 paket kuru maya da kullana bilirsiniz)
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*455 su bardağı kadar un
Hamurun açıp üzerlerine sürmek için;
*100 gr tereyağ
Hamuru açarken kullanmak için;
*1 çay bardağı nişasta
Üzerine;
*2 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı pudra şekeri (pudra şekeri güzel kızarmasını sağlıyor)
Hamurun içi için;
*1 tane büyük patates
*Pul biber
*Karabiber
*Azcık kaşar rendesi
*Biraz tuz
*15 yemek kaşığı sıvı yağ
Kruvasan (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı İlk olarak kabımıza ılık su ve maya ve 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırırz Daha sonra süt sıvı yağ yumurta tuz ilave edip karıştırırız Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ilave edip yoğururuz Yumuşak bir hamur elde edilir üzerine streç flim kapatıp 20 dk bekletiriz Daha sonra hamurumuzu 14 bezeye bölüp, tepsiyi unlayıp, bezeleri tepsiye koyarız ve üzerini örteriz Daha sonra ilk bezemizi alıp nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açarız 7 tane açıp her birinin üzerine eritilmiş tereyağ sürüp, 7 tanesini üst üste koyup açarız ve sigara böreği şeklinde kesip iç harcı her birine koyup, baş tarafını hafif kesip, sararız Daha sonra bu işlem bitene kadar yapılır Daha sona üzerine yumurtalı pudra şeker karışımını sürüp, 10 dk bekletip, 180 derece fırına veririz 1520 dk da pişer Kontrollü pişirin Fırından fırına değişebilir Diğer 7 bezede aynı şekilde yapılır İster içine patates ister peynir ister çikolata koyun Ben hepsinden koydum patatesi haşladım, ezdim Bir buçuk yemek kaşığı sıvı yağ koydum Pul biber, karabiber, tuz ve az bir kaşar rendeledim Bunları kaştırdım ve iç harcı olarak kullandım Güzel oldu deneyenlere afiyet olsun*?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.