Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kruvasan Tarifi: Kruvasan Nasıl Yapılır?

Kruvasan Tarifi: Kruvasan Nasıl Yapılır?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-24988f24282bbb5eb2ee552805aa37e508b071e4.jpg


Kruvasan tereyağlı ve kat kat hamuru ile ön plana çıkıyor. Fransız kahvaltılarının olmazsa olmazı kruvasan, Türkiye’de en çok araştırılan tarifler arasına girmeyi başardı. Kruvasan ağızda dağılan hamuru ve içindeki sürpriz çikolatası ile damakları şenlendirirken sade ve peynirli hali ile de puf puf börekleri anımsatıyor. Peki, kruvasan nasıl yapılır? İşte hazırlarını aratmayacak efsane kruvasan tarifi…




Son dönemde pastanelerde hatta süper marketlerde kruvasan bulmak oldukça kolay. Ancak paketlenmiş gıdalardansa evde sağlıklı olanı tercih edenler internet üzerinden kruvasan tarifini araştırıyor. Kat kat yumuşacık hamuru ve çikolatası ile lezzeti tüm dünyada onay görmüş kruvasan nasıl yapılır? İşte yedikçe yedirtecek kruvasan tarifi…

Kruvasan Malzemeleri




• 1 paket kuru veya yaş maya

• 1 yemek kaşığı şeker

• 1 su bardağı ılı süt

• 1 su bardağı ılık su

• 1 adet yumurta

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 4-5 su bardağı un 

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Nişasta (hamuru açabilmek için)

• Tereyağı (eritilmiş)

İçi için;

• Sürülebilir çikolata

Kruvasan Püf Noktaları



Hamuru hazırlarken kullanacağınız süt ve su ılık olmalıdır. Aynı zamanda tereyağını eritirken yakmamaya özen gösterin. Maya olarak kuru ya da yaş evinizde hangisi bulunuyorsa kullanabilirsiniz.

Kruvasan Yapımı



• Kruvasan hamurunu hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına süt, şeker ve maya alınarak karıştırılır. Aktifleşen maya karışımına yumurta akları ve un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Daha sonra hazırlanan hamurun üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlemeye alınır.

• Hamur 14 parçaya bölünür. Ardından 7 tane beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. (açma esnasında kolaylık sağlamak için nişasta kullanın) diğer bezeler de aynı şekilde açılır. En üstteki beze hariç tüm bezelerin arasına tereyağı sürülür ve üst üste dizilir.

• İlk açılan 7 adet yağlı hamuru alarak elinizle kenarlarından çekerek açın. Açılan hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Daha sonra aralarına çikolata sürerek sarın. 

• Yaklaşık 30 dakika tepside mayalanan kruvasanları 200 derece önceden ısıtılan fırında pişirin. Ilıdığında servis tabaklarına alarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt