elektronikci
FD Üye
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 fincan toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı dolusu toz şeker
- 1,5 bardak su
- 1 bardak toz şeker
- 1 kase tuzsuz badem
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
- Sosu için; şekeri tavada karamelize edelim, suyunu koyup şeker eriyene kadar kaynatalım. Etimeklerin üzerine gezdirelim.
- Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu koyup, tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.
- Ilıyınca vanilya ve kremşantiyi koyup, mikserle uygunca çırpalım.
- Etimeklerin üzerine dökelim, düzeltelim.
- Krokan için, şekeri tavada karamelize edip, içine bademleri koyalım. Yağlı kâğıt üzerine dökelim.
- Soğuyunca kırarak tatlımızın üzerine serpelim. Yemek için sabırsızlanacaksınız. ???? Afiyet olsun. ????????????????????????????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.