iltasyazilim
FD Üye
NSA casusluğunun ortaya çıkması, reklamcıların ve hackerların dijital cebimizi boşaltması gibi olaylar yüzünden hepimiz cep telefonlarının güvenliği konusunda biraz tedirginizBu da şifreli telefon (kriptofon) sektörünün hızla gelişmesine yol açıyorBu cep telefonlarının birçoğu Android’in “sağlamlaştırılmış sürümleri üzerinde çalışıyor ve uygulama izinlerini,ağ bağlantılarını varsayılan ayarlarla güvenli hale getiriyorİhtiyatlı kullanıcılar isterlerse sesli yada yazılı mesajlarını casusların anlayamayacağı saçma sapan bir hale getiren araçlardan faydalanabilirFreedomPop’ın sanal gizli ağı (fiyat:189$) ve Silent Circle aracı,haziran ayında piyasaya sürülen iki ürünle de çalışıyorBlackphone (fiyat:629$) ve Vertu Signature Touch (fidye için kaçırılırsanız sessiz alarm verebiliyor ve fiyatı 10800$)3500 dolarlık GSMK CryptoPhone’un güvenlik duvarı,baz istasyonlarını taklit eden casusları bile engelliyor ANDREW ROSENBLUM
HAFİFTEN PARANOYAKLAR İÇİN ÜRÜN REHBERİ
STARTPAGE ARAMA MOTORU
Ücretsiz, her platformda çalışır
Çerez kabul etmeden, IP adresinizi kimseye vermeden Google’da arama yapıyor ve Google’ı vekil sunucu olarak kullanıp üçüncü parti sitelere ulaşmanızı sağlıyorBu programın bir eksik yönü vekil sunucuyla gezinti yavaş oluyor
WHISPER SYSTEMS’TAN REDPHONE VE TEXTSECURE
Ücretsiz, Android; yaz sonundan itibaren iOS
Uçtan uca şifreli arama ve mesajlaşma hizmeti sunan uygulamalarAçık kaynak kodlu olduğu için hataları ortak giderilebiliyorEksi yönü ise şifrelemenin çalışması için karşı tarafın da aynı uygulamalara sahip olması gerekli
TOR TARAYICI PAKETİ
Ücretsiz, Windows,OS X,Linux,Orbot for Android gibi işletim sistemlerinde çalışır
Önceden yapılandırılmış tarayıcı sizi dünya çapında bir vekil sunucunun ağına yönlendirerek IP numaralarını anonimleştiriyorNSA, Tor kullanımını şüpheli olarak sayıyor
TAILS İŞLETİM SİSTEMİ
Ücretsiz, USB bellekten ya da DVD’den çalıştırılabilen bu Linux temelli işletim sistemi sadece anonim Tor internet bağlantısı kullanıyor ve hiçbir oturum verisi saklamıyorAma kimi popüler yazılımlar Linux’ta çalışmıyor
HIDECELL FARADAY KAFESLİ CEP TELEFONU KILIFI
Fiyatı: 40$
Cep telefonunuzu metal astarlı bir çantada taşımak baz istasyonlarıyla iletişimi kesip gizlice gözetlenme olasılığını ortadan kaldırıyor,WiFi,GPS ve Bluetooth bağlantısına izin vermiyorEksi yönü ise anneniz de size ulaşamıyor
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
HAFİFTEN PARANOYAKLAR İÇİN ÜRÜN REHBERİ
STARTPAGE ARAMA MOTORU
Ücretsiz, her platformda çalışır
Çerez kabul etmeden, IP adresinizi kimseye vermeden Google’da arama yapıyor ve Google’ı vekil sunucu olarak kullanıp üçüncü parti sitelere ulaşmanızı sağlıyorBu programın bir eksik yönü vekil sunucuyla gezinti yavaş oluyor
WHISPER SYSTEMS’TAN REDPHONE VE TEXTSECURE
Ücretsiz, Android; yaz sonundan itibaren iOS
Uçtan uca şifreli arama ve mesajlaşma hizmeti sunan uygulamalarAçık kaynak kodlu olduğu için hataları ortak giderilebiliyorEksi yönü ise şifrelemenin çalışması için karşı tarafın da aynı uygulamalara sahip olması gerekli
TOR TARAYICI PAKETİ
Ücretsiz, Windows,OS X,Linux,Orbot for Android gibi işletim sistemlerinde çalışır
Önceden yapılandırılmış tarayıcı sizi dünya çapında bir vekil sunucunun ağına yönlendirerek IP numaralarını anonimleştiriyorNSA, Tor kullanımını şüpheli olarak sayıyor
TAILS İŞLETİM SİSTEMİ
Ücretsiz, USB bellekten ya da DVD’den çalıştırılabilen bu Linux temelli işletim sistemi sadece anonim Tor internet bağlantısı kullanıyor ve hiçbir oturum verisi saklamıyorAma kimi popüler yazılımlar Linux’ta çalışmıyor
HIDECELL FARADAY KAFESLİ CEP TELEFONU KILIFI
Fiyatı: 40$
Cep telefonunuzu metal astarlı bir çantada taşımak baz istasyonlarıyla iletişimi kesip gizlice gözetlenme olasılığını ortadan kaldırıyor,WiFi,GPS ve Bluetooth bağlantısına izin vermiyorEksi yönü ise anneniz de size ulaşamıyor
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız