Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet)

Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*Krep için malzemeler:
*2 su bardağı un
*2, 5 su bardağı süt
*2 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için malzemeler:


*250 gram kuzu kuşbaşı et ( haşlanmış olacak)
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Rendelenmiş kaşar peynir

Dışı için:


*2 adet yumurta akı
*Galete unu

Kızartma için:


*Sıvı yağ

Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar krebi seven biri olarak ve bu tarifi severek yapıp yiyen biri olarak misafirleriminde severek yediği çok güzel muhteşem bir lezzet*sizlerlede paylaşmak istedim Şimdi gelelim tarifimizi yapmaya
Öncelikle etimizi yıkayıp haşlayalım haşlandıktan sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağla kavurma aşamasındayken karabiber ve pulbiber eklenir tam kavrulduktan sonra altı kapatılıp bir kenara bırakalım
Kaşar peyniri rendeleyelim onuda bir kenara bırakalım
Krep harcımızı hazırlayalım yumurtalar derin bir kaba içinde iyice çırpılır sonra süt, tuz ilave edilip tekrar çırpılır yavaş yavaş unu ekleyelim çırpmaya devam edelim topaklanmasın
Kreplerimizi yapmaya başlayalım teflon yanmaz bir tavaya bir bir iki damla sıvı yağ fırça yardımıyla sürelim ve kepçeyle dökerken hızlı bir şekilde daire şeklinde her yerine yayalım arkalı önlü pişirelim bu işlem Krep harcımız bitene kadar devam edelim
Evet şimdi hepsini buluşturma vakti geldi*bir krebimizin tezgah üzerine serelim ve içine kavuşmuş olduğumuz etimizi üzerinede rendelenmiş kaşar peynir ekleyelim iki uzunlamasına saralım malzemeler bitinceye kadar tekrarlanır

Kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip iyice kızarmasını bekleyince hazırlamış olduğumuz kreplerimizi önce yumurta akına sonra galete ununa batıralım ve kızartmaya başlayalım arkalı önlü kızartalım hepsini
Krepli kavurmamız servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun
 
858,505Konular
982,795Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt