iltasyazilim
FD Üye
Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*Krep için malzemeler:
*2 su bardağı un
*2, 5 su bardağı süt
*2 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için malzemeler:
*250 gram kuzu kuşbaşı et ( haşlanmış olacak)
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Rendelenmiş kaşar peynir
Dışı için:
*2 adet yumurta akı
*Galete unu
Kızartma için:
*Sıvı yağ
Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar krebi seven biri olarak ve bu tarifi severek yapıp yiyen biri olarak misafirleriminde severek yediği çok güzel muhteşem bir lezzet*sizlerlede paylaşmak istedim Şimdi gelelim tarifimizi yapmaya
Öncelikle etimizi yıkayıp haşlayalım haşlandıktan sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağla kavurma aşamasındayken karabiber ve pulbiber eklenir tam kavrulduktan sonra altı kapatılıp bir kenara bırakalım
Kaşar peyniri rendeleyelim onuda bir kenara bırakalım
Krep harcımızı hazırlayalım yumurtalar derin bir kaba içinde iyice çırpılır sonra süt, tuz ilave edilip tekrar çırpılır yavaş yavaş unu ekleyelim çırpmaya devam edelim topaklanmasın
Kreplerimizi yapmaya başlayalım teflon yanmaz bir tavaya bir bir iki damla sıvı yağ fırça yardımıyla sürelim ve kepçeyle dökerken hızlı bir şekilde daire şeklinde her yerine yayalım arkalı önlü pişirelim bu işlem Krep harcımız bitene kadar devam edelim
Evet şimdi hepsini buluşturma vakti geldi*bir krebimizin tezgah üzerine serelim ve içine kavuşmuş olduğumuz etimizi üzerinede rendelenmiş kaşar peynir ekleyelim iki uzunlamasına saralım malzemeler bitinceye kadar tekrarlanır
Kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip iyice kızarmasını bekleyince hazırlamış olduğumuz kreplerimizi önce yumurta akına sonra galete ununa batıralım ve kızartmaya başlayalım arkalı önlü kızartalım hepsini
Krepli kavurmamız servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun
*Krep için malzemeler:
*2 su bardağı un
*2, 5 su bardağı süt
*2 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
İçi için malzemeler:
*250 gram kuzu kuşbaşı et ( haşlanmış olacak)
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*Rendelenmiş kaşar peynir
Dışı için:
*2 adet yumurta akı
*Galete unu
Kızartma için:
*Sıvı yağ
Krepli Kavurma ( Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar krebi seven biri olarak ve bu tarifi severek yapıp yiyen biri olarak misafirleriminde severek yediği çok güzel muhteşem bir lezzet*sizlerlede paylaşmak istedim Şimdi gelelim tarifimizi yapmaya
Öncelikle etimizi yıkayıp haşlayalım haşlandıktan sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağla kavurma aşamasındayken karabiber ve pulbiber eklenir tam kavrulduktan sonra altı kapatılıp bir kenara bırakalım
Kaşar peyniri rendeleyelim onuda bir kenara bırakalım
Krep harcımızı hazırlayalım yumurtalar derin bir kaba içinde iyice çırpılır sonra süt, tuz ilave edilip tekrar çırpılır yavaş yavaş unu ekleyelim çırpmaya devam edelim topaklanmasın
Kreplerimizi yapmaya başlayalım teflon yanmaz bir tavaya bir bir iki damla sıvı yağ fırça yardımıyla sürelim ve kepçeyle dökerken hızlı bir şekilde daire şeklinde her yerine yayalım arkalı önlü pişirelim bu işlem Krep harcımız bitene kadar devam edelim
Evet şimdi hepsini buluşturma vakti geldi*bir krebimizin tezgah üzerine serelim ve içine kavuşmuş olduğumuz etimizi üzerinede rendelenmiş kaşar peynir ekleyelim iki uzunlamasına saralım malzemeler bitinceye kadar tekrarlanır
Kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip iyice kızarmasını bekleyince hazırlamış olduğumuz kreplerimizi önce yumurta akına sonra galete ununa batıralım ve kızartmaya başlayalım arkalı önlü kızartalım hepsini
Krepli kavurmamız servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.