Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Krep

Krep
0
104

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
krep.jpg

Krep Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
Pişirmek İçin
  • Sıvı yağ

Krep Tanımı Yapılışı

  1. Tüm materyalleri bir kapa alıp karıştırıyoruz.
  2. Pürüzsüz akışkan bir hamur elde edinceye kadar çırpıyoruz.
  3. Çırpma süreci bitince bitince 5 dakika dinlendiriyoruz (Eğer hamurunuzda topaklar oluşmuşsa süzgeçten de geçirebilirsiniz)
  4. O sıra krep tavamızı ocağa alıyoruz. Bir kaseye biraz yağ koyuyoruz.
  5. Yumurta fırçasını yağa batırıp tavamızı yağlıyoruz.
  6. Hamurumuzdan bir kepçe kadar alıp tavamıza yayıyoruz.
  7. Önlü gerili çevirerek pişiriyoruz.
  8. Yumuşacık kreplerimiz hazır. Afiyet olsun ????
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,974Kullanıcılar
Üst Alt