iltasyazilim
FD Üye
Krep Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*2 çay bardağı *süt
*1 çay bardağı *su
*Yaklaşık 2 çay bardağı *un
*1 *çay kaşığı *tuz
*2 yemek kaşığı *zeytinyağ ( ben zeytinyağ kullandığımdan onu yazıyorum )
Krep Tarifi Yapılışı
Yumurta, yağ ,süt ,su güzelce çırpılır Un eklenir pütür kalmayana dek çırpılır tuz ve kabartma tozu eklenir Tekrar çırpılır Tavaya birazcık yağ konulur Bir kerelik Karışımdan 1 kepçe kızgın tavaya dökülür Tavaya karışım dökülünce tavanın her yerine dağıtalım Bir tarafı pişince zaten kendiliğinden kalkacaktır o zaman yüzünün piştiğini anlayacaksınız Dikkatli bir şekilde diğer tarafını bir spatula yardımıyla çevirin O yüzü de pişince tabağa alın şimdi ikinci kepçeyi tavaya dökelim ve aynı işlemleri uygulayalım Afiyet olsun Mutlu hafta sonları
*1 yumurta
*2 çay bardağı *süt
*1 çay bardağı *su
*Yaklaşık 2 çay bardağı *un
*1 *çay kaşığı *tuz
*2 yemek kaşığı *zeytinyağ ( ben zeytinyağ kullandığımdan onu yazıyorum )
Krep Tarifi Yapılışı
Yumurta, yağ ,süt ,su güzelce çırpılır Un eklenir pütür kalmayana dek çırpılır tuz ve kabartma tozu eklenir Tekrar çırpılır Tavaya birazcık yağ konulur Bir kerelik Karışımdan 1 kepçe kızgın tavaya dökülür Tavaya karışım dökülünce tavanın her yerine dağıtalım Bir tarafı pişince zaten kendiliğinden kalkacaktır o zaman yüzünün piştiğini anlayacaksınız Dikkatli bir şekilde diğer tarafını bir spatula yardımıyla çevirin O yüzü de pişince tabağa alın şimdi ikinci kepçeyi tavaya dökelim ve aynı işlemleri uygulayalım Afiyet olsun Mutlu hafta sonları
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.