
Krep Börek Tanımı İçin Materyaller
Krep İçin
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Sıvıyağ
Krep Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kreplerimi hazırladım.
- Derin bir karıştırma kabının içerisine krep için olan tüm malzemeyi ekledim ve pürüzsüz olacak formda güzelce çırptım.
- Ocağa aldığım tavayı çok az tereyağı ile yağlayarak kızdırdım.
- Hazırladığım hamurdan bir kepçe tavaya dökerek hamuru tavanın tamamına yaydırdım.
- Her iki tarafını da güzelce pişirdim ve başka bir tabağa aldım.
- İç harcı için ince kıydığım maydanoz ve rendelediğim kaşar peynirini güzelce karıştırdım.
- Hazırladığım krepin ortasına iç harcı ekleyip çok sıkı olmayacak biçimde kare halinde katladım.
- Tüm krepler için birebir süreci uyguladıktan sonra tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekledim.
- Yağ kızdıktan sonra kreplerin her iki tarafını da güzelce kızarttım. Sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.