
Krep (Akıtma) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (boza kıvamında bir hamur elde edicez)
- Tuz
- Sıvı yağ
Krep (Akıtma) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri homojen kıvam alana kadar güzelce çırpalım içinde pütür kalmasın.
- Tavamızı kzdıralım içine çok az sıvı yağ ekliyelim.
- Ve bir ölçü hamur dökelim bu etapta hiç dokunmuyoruz.
- Altı piştiğinde üstü kurumuş üzere matlaşıyor o sırada çevirme sürecini yapabilirsiniz. Yıllardır tıpkı tarifle yaparım çokta lezzetli olur. Deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.