Kremşantili Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz kremşanti
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 1 tutam mahlep
- 1 kg un
Kremşantili Pastane Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tam bir tepsi poğaça ölçüsü.
- Un ,maya ,yumurtaların sarıları dışındaki materyaller karıştırılır.
- Sarıları üstlerine sürülecek ayrılır.
- Sonra un maya ek edilip hamur hazırlanır.
- 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Sonra orta boyutta bezeler yapılıp şekillendirilip tepsiye alınır .
- Üstü bezle örtülerek 1 saat tepsi mayası yapılır.
- Sonrası üstüne yumurtaların sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ıle karıştırılıp üstlerine sürülür .
- Çatalla çizilip 200 derecede ısınmış fırında alt üst fanlı 40-45 dk denetimli pişirilir kızarınca alınır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.