
Kremasıyla Pişen Elmalı Gül Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1.5 su bardağı kadar un (kontrollü)
- 250 ml süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet elma
- Pudra şekeri
Kremasıyla Pişen Elmalı Gül Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tüm krema gereci uygun bir tencereye alınır ve çırparak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp soğutmaya bırakılır.
- Bir kapta yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sıvı gereçler eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Vanilya, kabartma tozu, tarçın ve denetimli olarak un eklenir. Güzelce çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür.
- Krema sıkma torbasına koyulur ve kekin ortasından başlanarak sarmal halde sıkılır.
- Kabukları soyulmadan ince ince dilimlenmiş elmalar dik halde fazla bastırılmadan dizilir.
- 180 dereceye evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 -40 dk pişirilir.
- Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenir.

İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
Kremasıyla Pişen Elmalı Gül Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı