iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Tavuklu Mantarlı Kare Krep Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi:
*200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
*150200 gram iri olarak doğranmış mantar
*4 adet iri doğranmış şeker domates
*1 adet doğranmış salçalık kırmızı biber
*1 adet doğranmış yeşil çarliston biber
*Tavukları pişirmek için yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı köri
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*Ve 1 5 yemek kaşığı çiğ krema
Krep için malzemeler;
*1 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*2 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine eklemek için;
*3 dilim kare kaşar
*3 dilim domates
*6 parça biber(ben çifter koydum siz tek tekte koyabilirsiniz)
Kremalı Tavuklu Mantarlı Kare Krep Tarifi Yapılışı İçinin pişirilmesi:
Tenceremize yarım çay bardağı yağı döküp ısıtıyoruz Daha sonra tavuklarımızı içine koyuyoruz böyle rengi hafif turunculaşınca içine mantarlarımızı atıyoruz birazda böyle sotelenmesini bekliyoruz Sotelendikten sonra içine biberlerimizi ekliyoruz biberlerin de pişmesinin ardından domatesleri ekliyoruz(ateşi tam açıyoruz domates suyunu bırakmasın diye malzememiz kuru olmalı ki kreplerimizi parçalamasın) Ve bir iki karışımdan sonra baharatlarımızı teker teker koyuyoruz en son tuzumuzu ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz İndirmeye yakın 1 5 yemek kaşığı kremamızı da koyduktan sonra biraz daha pişime bırakıyoruz Piştikten sonra ocaktan alıp ayrı bir kaba koyup buzdolabına veya serin bir yere alıyoruz
*
Krep Hazırlanışı;
Unumuzu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine sütü, suyu, yağı, tuzu ve iki adet yumurtamızı kırıyoruz bu malzemeleri homojen olana dek karıştırıyoruz Krep karışımımız da hazır
Şimdi sıra tavayı ayarlamakta tavamızı ateşe alıyoruz hafif ısıttıktan sonra yarım yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyuyoruz bir peçete yardımıyla sıvı yağı tavanın hepsinde gezdiriyoruz ilk pişirmeden sonra bu işlemi bir daha tekrarlamayacağız bu yeterli olacak diğerlerini pişirmek için
Evet kreplerimiz de hazır şimdi kreplere iç harcını koymaya geldi Buzdolabından iç harcı alıyoruz Önce yarım çay bardağı su ve üzerine çay bardağı dolana kadar sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz Bu karışımı tepsimize döküp gezdiriyoruz Şimdide kreplerimizin ortasına eşit dağıtacak şekilde iç harcımızı koyup zarf yaparmış misali katlıyoruz Ve tepsimize alıyoruz Diğer kreplere de aynı işlemi uyguladıktan sonra
Üzerine eklemek için;
3 dilim kare kaşar
3 dilim domates
6 parça biber(ben çifter koydum siz tek tekte koyabilirsiniz)
Ve daha sonra önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımıza alıyoruz maksimum 15 dakika pişiriyoruz(kaşarlar eriyene kadarda olur) Ve fırından alıyoruz sonra krebimizi tabağımıza alıp süsleyip servise hazır ediyoruz Afiyet olsun
*200 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
*150200 gram iri olarak doğranmış mantar
*4 adet iri doğranmış şeker domates
*1 adet doğranmış salçalık kırmızı biber
*1 adet doğranmış yeşil çarliston biber
*Tavukları pişirmek için yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı köri
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kekik
*Ve 1 5 yemek kaşığı çiğ krema
Krep için malzemeler;
*1 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*2 adet yumurta
*1 çay kaşığı tuz
Üzerine eklemek için;
*3 dilim kare kaşar
*3 dilim domates
*6 parça biber(ben çifter koydum siz tek tekte koyabilirsiniz)
Kremalı Tavuklu Mantarlı Kare Krep Tarifi Yapılışı İçinin pişirilmesi:
Tenceremize yarım çay bardağı yağı döküp ısıtıyoruz Daha sonra tavuklarımızı içine koyuyoruz böyle rengi hafif turunculaşınca içine mantarlarımızı atıyoruz birazda böyle sotelenmesini bekliyoruz Sotelendikten sonra içine biberlerimizi ekliyoruz biberlerin de pişmesinin ardından domatesleri ekliyoruz(ateşi tam açıyoruz domates suyunu bırakmasın diye malzememiz kuru olmalı ki kreplerimizi parçalamasın) Ve bir iki karışımdan sonra baharatlarımızı teker teker koyuyoruz en son tuzumuzu ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz İndirmeye yakın 1 5 yemek kaşığı kremamızı da koyduktan sonra biraz daha pişime bırakıyoruz Piştikten sonra ocaktan alıp ayrı bir kaba koyup buzdolabına veya serin bir yere alıyoruz
*
Krep Hazırlanışı;
Unumuzu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine sütü, suyu, yağı, tuzu ve iki adet yumurtamızı kırıyoruz bu malzemeleri homojen olana dek karıştırıyoruz Krep karışımımız da hazır
Şimdi sıra tavayı ayarlamakta tavamızı ateşe alıyoruz hafif ısıttıktan sonra yarım yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyuyoruz bir peçete yardımıyla sıvı yağı tavanın hepsinde gezdiriyoruz ilk pişirmeden sonra bu işlemi bir daha tekrarlamayacağız bu yeterli olacak diğerlerini pişirmek için
Evet kreplerimiz de hazır şimdi kreplere iç harcını koymaya geldi Buzdolabından iç harcı alıyoruz Önce yarım çay bardağı su ve üzerine çay bardağı dolana kadar sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz Bu karışımı tepsimize döküp gezdiriyoruz Şimdide kreplerimizin ortasına eşit dağıtacak şekilde iç harcımızı koyup zarf yaparmış misali katlıyoruz Ve tepsimize alıyoruz Diğer kreplere de aynı işlemi uyguladıktan sonra
Üzerine eklemek için;
3 dilim kare kaşar
3 dilim domates
6 parça biber(ben çifter koydum siz tek tekte koyabilirsiniz)
Ve daha sonra önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımıza alıyoruz maksimum 15 dakika pişiriyoruz(kaşarlar eriyene kadarda olur) Ve fırından alıyoruz sonra krebimizi tabağımıza alıp süsleyip servise hazır ediyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.