
Kremalı Tavuk (Tavuk Dünyası) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo tavuk göğsü (Orta uzunluk doğranmış)
- 1 tane krema
- Yarım çay bardağı zeytin yağ yoksa sıvı yağ
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz damak zevkinize nazaran koyun
Kremalı Tavuk (Tavuk Dünyası) Tanımı Yapılışı
- Evvel kremi hariç bütün materyalleri karıştırıyoruz ve onları en az 2 saat 3 saat dinlendiriyoruz.
- Sonra dinlenen malzemeyi tavaya koyup güzelce kavuruyoruz.
- Yeterlice kavrulduktan sonra suyuda çekildikten sonra kremayı içine döküyoruz.
- Beş dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz bu kadar afiyet olsun. .