
Kremalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un (Glutensiz için aynı ölçüde pirinç unu)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 1 çay bardağı kadar süt
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un (glutensiz için, glutensiz un)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilin
- 100 ml çiğ krema
Kremalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastacı kreması için krema ve vanilin hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım veya üzerine streç serip soğutalım.
- İçine krema ve vanilin ekleyip mikser ile çırpalım. Buzdolabında soğutalım.
- Kek için;Şeker ve yumurtalar iyice çırpılır.
- Süt, yağ, un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişirilir. Kürdan ile kontrol edilip pişmiş ise fırından çıkarılıp ilk sıcağı geçince kalıptan ters çevirilip çıkarılır.
- Kek soğuyunca üzerine 1 çay bardağı süt gezdirilir.
- Kremamızı sıkma torbasına alarak ister düz ister şekilli uç ile üzerine düzgün bir şekilde sıkılır. Dilediğiniz meyve, pasta süsü vb. İle süslenilir. Afiyet olsun.