Kremalı Somon Balığı Tanımı İçin Gereçler
- ️6 somon fileto
- ️1 soğan
- ️1 diş sarımsak
- ️2 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️500 ml krema
- ️1 çay kaşığı sebzetoz (vegeta) yahut tuz
- ️1 çay kaşığı nişasta 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardak suda eritin
- ️1 avuç ıspanak
Kremalı Somon Balığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Somonu yan yana bir fırın kabına koyun.
- Tereyağında 1 soğan ve 1 diş sarımsağı kızartın.
- Salçayı ekleyin ve hepsini yeterlice karıştırın.
- 500 ml krema, tuz ve nişasta karışımını ekleyip kaynatın.
- Artık sosu somonun üzerine dökün ve 220 derecede fırında 45 dakika pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.