Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük yahut iki küçük patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 tane pırasa
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket sıvı krema
- 1-2 su bardağı süt (kıvamına göre)
- 1 su bardağı çorbalık makarna yahut şehriye
- 1 tutam dereotu
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Zerzevat tozu ve vegeta (isteğe bağlı)
- Su
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zerzevatları güzelce yıkayıp küçük küp halinde doğrayın.
- Sıvı yağı ile biraz kavurun ve üzerine unu ekleyip biraz daha kavurun.
- Kavrulmuş zerzevat ve un karışımına soğuk su ekleyip unun açılması için güzelce karıştırın.
- Suyun ölçüsünü çorbanın kıvamına nazaran ayarlayın. (süt ve kremayı da hesaba katın fakat????).
- Kaynadıktan sonra makarnayı ek edip zerzevatları ve makarnayı pişmeye bırakın.
- Materyaller piştikten sonra krema, süt, tuz ve baharatları ekleyip biraz daha pişirin.Eğer kıvamı katı geldiyse biraz daha su ekleyip kaynatın.
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.