Kremalı Portakal Soslu Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı su (Türk kahve fincanı)
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı portakal suyu (İster hazır portakal suyu ister sıkma olarak kullanılabilir)
- 1 litre süt
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday tercih ettim)
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Kremalı Portakal Soslu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek pişerken bu ortada kremasını da hazırlayıp, ılımaya bırakalım.
- Kek için; gereçlerini çırpalım fırın kabına aktarıp, pişirelim. Kürdan denetimi yapıp, fırından çıkaralım.
- Kek biraz ılıyınca üzerine 2 su bardağı portakal suyu dökelim. Hemencecik çekecektir.
- Krema için kremşanti ve vanilya hariç başka gereçleri karıştırıp, pişirelim ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyınca içine toz kremşanti ve vanilya ekleyip mikserle çırpalım. Kremayı portakal suyunu çekmiş kekin üzerine yayalım.
- Portakal sos için materyalleri sos tenceresine alıp, pişirelim ocaktan alıp, ortada karıştırarak ılıtalım sonra kremanın üzerine döküp, yayalım.
- Üst kısmı dilediğimiz üzere süsleyebiliriz. Şimdiden afiyet olsun ????????????????
Kremalı Portakal Soslu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.