Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Pamuk Tartlı Kek

Hoş geldin! opel45 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kremalı Pamuk Tartlı Kek
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kremali-pamuk-tartli-kek.jpg

Kremalı Pamuk Tartlı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket vanilya
Üzerinin Şeridi İçin
  • İnce uzun a4 kağıdı
  • Kakao
  • Vişne (Tercih sizin süslemesi için)

Kremalı Pamuk Tartlı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Soğuması için tencereye süt ,şeker ,un, nişastayı alıp karıştıralım
  2. Muhallebi yoğunlaşıncaya kadar daima karıştıralım pişen muhallebimizi ocaktan alıp içerisine margarini ekleyip soğuğuna kadar orta ara karıştıralım.
  3. Yüzeyi kabuk tutmaması için ılıyınca vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştıralım (katı olursa az ölçü süt ekleyebilirsiniz )hiç sorun değil muhallebimiz hazır.
  4. Kekimiz için yumurta şekeri çırpalım mikserle uygunca. Daha sonra mikser kullanmayalım. Köpüren karışıma süt sıvı yağ katip karıştırın kabartma tozunu vanilyayı ekleyip son olarak unu eleyerek ekleyelim.
  5. Hoş kıvamda karıştıralım en son yarım çay bardağı ılık şu karıştırarak ekleyelim (Pamuk kek olması için ekliyoruz) tart kalıbımızı yağlayıp kekimizi dökelim 170 derecelik fırında denetimli pişirelim.
  6. Pişen kekimizi ılıdıktan sonra kalıptan çıkartalım üzerini kesinlikle biraz sütle ile ıslatalım kekimizi üzerine muhallebimizi dökelim (İsterseniz krema sıkma torbası kullanabilirsiniz)
  7. Kekimizi buzdolabında 2 saat dinlendirelim uzun şerit halinde kestiğimiz kağıtları aralıklı uzun uzun kremanın üzerine yerleştirelim boş kalan kısımlarına kakao ile serpelim.
  8. Kağıtlı şeritleri daha sonra tek tek çıkartalım üzerini isteğinize nazaran süsleyip sunuma hazır hale getirebilirsiniz (Vişne tercih ettim ) yumuşacık pamuk tar kekimiz servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun ❤️????
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt