
Kremalı Pamuk Tartlı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket vanilya
- İnce uzun a4 kağıdı
- Kakao
- Vişne (Tercih sizin süslemesi için)
Kremalı Pamuk Tartlı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Soğuması için tencereye süt ,şeker ,un, nişastayı alıp karıştıralım
- Muhallebi yoğunlaşıncaya kadar daima karıştıralım pişen muhallebimizi ocaktan alıp içerisine margarini ekleyip soğuğuna kadar orta ara karıştıralım.
- Yüzeyi kabuk tutmaması için ılıyınca vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştıralım (katı olursa az ölçü süt ekleyebilirsiniz )hiç sorun değil muhallebimiz hazır.
- Kekimiz için yumurta şekeri çırpalım mikserle uygunca. Daha sonra mikser kullanmayalım. Köpüren karışıma süt sıvı yağ katip karıştırın kabartma tozunu vanilyayı ekleyip son olarak unu eleyerek ekleyelim.
- Hoş kıvamda karıştıralım en son yarım çay bardağı ılık şu karıştırarak ekleyelim (Pamuk kek olması için ekliyoruz) tart kalıbımızı yağlayıp kekimizi dökelim 170 derecelik fırında denetimli pişirelim.
- Pişen kekimizi ılıdıktan sonra kalıptan çıkartalım üzerini kesinlikle biraz sütle ile ıslatalım kekimizi üzerine muhallebimizi dökelim (İsterseniz krema sıkma torbası kullanabilirsiniz)
- Kekimizi buzdolabında 2 saat dinlendirelim uzun şerit halinde kestiğimiz kağıtları aralıklı uzun uzun kremanın üzerine yerleştirelim boş kalan kısımlarına kakao ile serpelim.
- Kağıtlı şeritleri daha sonra tek tek çıkartalım üzerini isteğinize nazaran süsleyip sunuma hazır hale getirebilirsiniz (Vişne tercih ettim ) yumuşacık pamuk tar kekimiz servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun
????