teknolojiuzmani
FD Üye

Kremalı Mozaik Pasta (Hem Kolay Hem Lezzetli Böyle Mozaik Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 ml krema
- 300 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı
- 2 paket kavrulmuş petibör büsküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kremalı Mozaik Pasta (Hem Kolay Hem Lezzetli Böyle Mozaik Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krem santi ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencere alalım kıvam alana denk karıştırıp pişirelim.
- Ocaktan alalım.
- Üzerini sitreçleyip soğumasını bekleyelim.
- Krem santi ve vanilyayı ekletip mikserle güzelce çırpalım kremayı sıkma torbasına alalım.
- Mozaik pasta için:kremayı tavaya koyalım ısıtalım (kaynama olmayacak) ısınan kremaya çikolatamızı ekleyelim ocaktan alalım eriyene denk karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım.
- Kırdığımız petibörlerimizin üzerine gezdirerek dökelim her yerine gelecek şekilde spatula ile alt üst yaparak karıştıralım.
- Kalıba dökelim kaşık ile bastırarak düzleştirelim.
- Buzdolabına kaldıralım soğusun.
- Sıkma torbasına aldığımız kremayı soğuyan pastamızın üzerine sıkalım antep fıstığı yada kakao ile süsleyelim.
- Dolapta biraz daha bekletelim.
- Soğuyan pastamız servise hazırdır. Afiyet olsun
????.