Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 300 gram mantar
- 1 tane soğan
- 1 kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 paket hazır krema
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel göğüs etlerini enine ikiye keselim. Tavaya yağ koyup, üzerine göğüs etlerini koyup orta ateşte önlü gerili pişirelim.
- Tavukları pişince öbür bir tencereye alıp, tavaya birebir yağın üzerine soğanları alıp kavuralım.
- Ardından mantarları suyunu salıp, çekinceye kadar pişirip, daha sonra biberleri ekleyip, 5 dakika da bu biçimde pişirelim ve en son olarak baharatlar ve tuzunu ekleyelim.
- Nişastayı su ile açıp tavaya alalım, üzerine bir su bardağı sütü ekleyelim.
- Kıvamı yoğunlaşınca öbür tenceredeki tavuk erlerinin üzerine paylaştıralım, birlikte kısık ateşte 5sk pişirdikten sonra üzerlerine kaşar peyniri ekleyelim ve kapağını kapatalım. Kaşarlar eriyince yemeğimiz hazır????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.