bilgisayarci
FD Üye

Kremalı Mantarlı Krep Tanımı İçin Gereçler
Krep için materyaller:
- 2 adet yumurta ( l )
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 su bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- 400 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 400 gram taze mantar
- 1 büyük soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 300 gram creme fraiche yada krema
Kremalı Mantarlı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Krep için tüm materyalleri geniş bir kaba alın hepsini karıştırıp güzelce çırpın, 10 dakika dinlendirin.
- Krep tavasına çok az sıvı yağ ya da tereyağını fırça yardımı ile sürün ve bir büyük kepçe krep hamurunu akıtın ve iki tarafını da pişirin.
- Farklı tavada küçük küçük doğranmış soğanları tereyağı ile renk alıncaya kadar kavurun ve sarımsağı da sıkarak ek edin.
- Akabinde mantar ve baharatlarına ekleyin biraz kavrulduktan sonra creme fraiche yi yada kremayı ek edin 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve hazırlayın.
- Pişmiş olan kreplerin ortasına istek ettiğiniz kadar kremalı mantar ekleyin üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun.