Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Mantarlı Erişte

Kremalı Mantarlı Erişte
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kremali-mantarli-eriste.jpg

Kremalı Mantarlı Erişte Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket 500 gram pancarlı erişte
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için :
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 50 gram tulum peyniri ( rendelensin)
  • 1 pk krema
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için ;
  • Çemenli sos domates sosu
  • Dereotu

Kremalı Mantarlı Erişte Tanımı Yapılışı

  1. Eriştemizi yaklaşık 10 dk kadar haşlayalım.
  2. Suyunu süzüp eriştelerimizi yıkamadan tekrar tenceremize alalım.
  3. Akabinde bir tavaya tereyağını alıp eritelim.
  4. Üzerine 1 tane tavuk bulyon ekleyip karıştıralım.
  5. Kremamızı ekleyip sırasıyla, rendelenmiş sarımsağımızı ceviz içi, rendelenmiş tulum peynirini ekleyip yarım çay bardağı süt (sos yoğunlaşacaktır açmak için süt ekledim)ile birlikte son olarak karabiber ve tuzunu ekleyip ocağımızın altını kapatalım. Sosumuz hazır.
  6. Daha sonra sosu haşladığımız eriştemizin içine ek edip harmanlayalım.
  7. Çemenli domates sosunu ekleyip dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt