iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Mantar Sos Tarifi İçin Malzemeler
*150 gr Mantar
*200 gr Krema
*1 Yemek Kaşığı Un
*1 Bardak Ilık Su
*Bir tutam Nane
*Tuz
Kremalı Mantar Sos Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Kremalı *Mantar Sos hazır olarak satılsa da bence yapması pratik ve paketten daha sağlıklı
Tarifimize geçelim;
Mantarlarımızı *temizliyoruz ve çok minik parçalar haline gelene kadar doğruyoruz
Geniş bir tavaya alıyoruz ve iyice kavuruyoruz
Bir taraftan bir kapta unu ılık suyla açıyoruz
Kavrulan mantarlarımızın üzerine kremamızı döküyoruz Biraz kaynayınca yavaşça açtığımız unu ilave ediyoruz ( Kremamız çok cıvıksa daha fazla suyla açılmış un ekleyebiliriz)
Kaynadıktan sonra nanemizi ve tuzumuzu ekliyoruz Sosumuz hazır
Not: Ben italyan ravyoli için bu sosu hazırladım Ravyolilerimi direk sosuma atıp karıştırdım Üzerine de ravyolim peynirli olduğu için servis sırasında parmesan rendeledim Sosumuza Parmesan çok yakışıyor Denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun
*150 gr Mantar
*200 gr Krema
*1 Yemek Kaşığı Un
*1 Bardak Ilık Su
*Bir tutam Nane
*Tuz
Kremalı Mantar Sos Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Kremalı *Mantar Sos hazır olarak satılsa da bence yapması pratik ve paketten daha sağlıklı
Tarifimize geçelim;
Mantarlarımızı *temizliyoruz ve çok minik parçalar haline gelene kadar doğruyoruz
Geniş bir tavaya alıyoruz ve iyice kavuruyoruz
Bir taraftan bir kapta unu ılık suyla açıyoruz
Kavrulan mantarlarımızın üzerine kremamızı döküyoruz Biraz kaynayınca yavaşça açtığımız unu ilave ediyoruz ( Kremamız çok cıvıksa daha fazla suyla açılmış un ekleyebiliriz)
Kaynadıktan sonra nanemizi ve tuzumuzu ekliyoruz Sosumuz hazır
Not: Ben italyan ravyoli için bu sosu hazırladım Ravyolilerimi direk sosuma atıp karıştırdım Üzerine de ravyolim peynirli olduğu için servis sırasında parmesan rendeledim Sosumuza Parmesan çok yakışıyor Denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.