Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
kremali-mantar-corbasi.jpg

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram mantar
  • Küçük bir baş soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
  • Dileğinize nazaran et suyu
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 çay bardağı süt

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağ eritilir. Sıvı yağ eklenir.
  2. Un konulup kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Derin bir tencerede ince kıyılmış soğanlar kavrulur.
  4. Üzerine yıkayıp ayıklayıp ince ince kıydığımız mantarlar eklenir.
  5. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  6. Hazırladığımız meyane tencereye katılır karıştırılır.
  7. Üzerine bir çay bardağı süt konulur. Çırpıcı ile karıştırılır.
  8. Su ve et suyu eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır.
  9. Yaklaşık 10 dakika karıştırıldıktan sonra tuz eklenir.
  10. Kaynamaya başlayınca 5 dakika yüksek ateşte tutulur, 5 dakika kısık ateşte pişirilir.
  11. Sosu tereyağ ve sıvı yağ tavaya konur üzerine toz kırmızı biber ve nane eklenir.
  12. Yağ eridikten iki dakika sonra kapatılır. Çorbanın üzerine servis esnasında gezdirilir. Afiyet olsun.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt