
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 350 gram taze mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 700 ml sıcak su
- 1 adet zerzevat bulyon
- 200 ml krema
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı şeker
- Biraz maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları temizleyip dilimleyin. Yağı ısıtın ve içinde mantar dilimlerini 5 dakika kızartın. Mantarları bir tabağa alın.
- Zerzevat suyu için, bulyonu 700 ml sıcak suda eritin. Birebir tencerede tereyağını eritin.
- Unu karıştırın ve karıştırırken zerzevat suyunu ek edin.
- Mantarları ve kremayı çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ve şekerle tatlandırın.
- Çorbayı orta ateşte 5 dakika kaynatın. Biraz maydanozla ile servis yapın. ????.