
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram kültür mantarı
- 200 ml süt kreması (Krema yoksa onun yerine süt de kullanabilirsiniz)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu olursa daha lezzetli olur)
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce mantarların kabuklarını temizleyip çorbayı pişireceğimiz tencereye alalım.
- İçine küçük bir miktar su koyalım ve kısık ateşte ocağa koyup siyah suyunun çıkmasını bekleyelim. Çıkınca altını kapatıp süzelim. Mantarları küp küp doğrayalım.
- Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Tereyağı ve zeytinyağına kuru soğanı katarak kavuralım.
- Soğanı mantara ekleyip biraz daha kavuralım. Unu katalım ve kavurmaya devam edelim.
- Su ve kremayı ekleyelim ve orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayınca altını kısalım. 10 dakika daha kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve doğradığımız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun