Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası
0
52

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kremali-mantar-corbasi.jpg

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram kültür mantarı
  • 200 ml süt kreması (Krema yoksa onun yerine süt de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu olursa daha lezzetli olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam maydanoz

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce mantarların kabuklarını temizleyip çorbayı pişireceğimiz tencereye alalım.
  2. İçine küçük bir miktar su koyalım ve kısık ateşte ocağa koyup siyah suyunun çıkmasını bekleyelim. Çıkınca altını kapatıp süzelim. Mantarları küp küp doğrayalım.
  3. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Tereyağı ve zeytinyağına kuru soğanı katarak kavuralım.
  4. Soğanı mantara ekleyip biraz daha kavuralım. Unu katalım ve kavurmaya devam edelim.
  5. Su ve kremayı ekleyelim ve orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirelim.
  6. Kaynayınca altını kısalım. 10 dakika daha kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve doğradığımız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun :)
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt