iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*9 10 adet kültür mantarları(ben mantarların saplarını kullandım)
*2 yemek kaşığı tereyağ (unu kavurmak için )
*1 yemek kaşığı sıvı yağ (mantarları kavurmak için)
*2 yemek kaşığı un
*1 adet tavuk bulyon
*3 su bardağı sıcak su
*1 5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*3 yemek kaşığı krema
*2 yemek kaşığı sirke(mantarları haşlarken kullanacağız)
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
Mantarlarımızı üzerini biraz geçecek kadar su koyarak ve sirkesini ekleyerek 15 dk kadar haşlayalım Mantarlar haşlanırken bizde bu arada suyunu hazırlayalım bunun için derin bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağımızı ilave edelim eridikten sonra 2 yemek kaşığı unumuzu 3 4 dk kadar kavuralım Üzerine 1 5 su bardağı sütümüzü ekleyelim süt fokurdayınca üzerine 3 su bardağı kaynar suyumuzu da ilave edelim Bu arada mantarlarımızı soğuk sudan geçirelim ve süzgecte iyice soğumasını bekleyelim Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayıp bir tavada kavuralım 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kavuruyoruz daha sonra kavurduğumuz mantarları suyun içine ilave edelim 3 dk kadar fokurdatıyoruz ve sonra tuzunu ,karabiberini ve tavuk bulyonumuzu ilave edelim biraz daha fokurdattıktan sonra 3 yemek kaşığı kremayı da ilave edelim 2 dk daha kaynatıp ocağı söndürelim
*9 10 adet kültür mantarları(ben mantarların saplarını kullandım)
*2 yemek kaşığı tereyağ (unu kavurmak için )
*1 yemek kaşığı sıvı yağ (mantarları kavurmak için)
*2 yemek kaşığı un
*1 adet tavuk bulyon
*3 su bardağı sıcak su
*1 5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*3 yemek kaşığı krema
*2 yemek kaşığı sirke(mantarları haşlarken kullanacağız)
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
Mantarlarımızı üzerini biraz geçecek kadar su koyarak ve sirkesini ekleyerek 15 dk kadar haşlayalım Mantarlar haşlanırken bizde bu arada suyunu hazırlayalım bunun için derin bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağımızı ilave edelim eridikten sonra 2 yemek kaşığı unumuzu 3 4 dk kadar kavuralım Üzerine 1 5 su bardağı sütümüzü ekleyelim süt fokurdayınca üzerine 3 su bardağı kaynar suyumuzu da ilave edelim Bu arada mantarlarımızı soğuk sudan geçirelim ve süzgecte iyice soğumasını bekleyelim Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayıp bir tavada kavuralım 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kavuruyoruz daha sonra kavurduğumuz mantarları suyun içine ilave edelim 3 dk kadar fokurdatıyoruz ve sonra tuzunu ,karabiberini ve tavuk bulyonumuzu ilave edelim biraz daha fokurdattıktan sonra 3 yemek kaşığı kremayı da ilave edelim 2 dk daha kaynatıp ocağı söndürelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.