Kremalı Kemal Paşa Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemal paşa tatlısı
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Kremalı Kemal Paşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti kaynatalım kaynayan şerbete kemal paşa tatlısını ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte 15- 20 dk pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kreması için; kremşanti ve vanilya hariç süt, yumurta, nişasta, un ve şekeri ekleyip çırpalım katılaşıncaya kadar pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakalım.
- Soğumuş olan kremaya kremşanti ek ederek mikser ile çırpalım.
- Kemal paşa tatlılarını dikkatli bir formda ikiye bölerek ortalarına krema sıkalım.
- Üzerine öbür modülünü koyarak üzerini süsleyelim ,1 saat dinlendirip servis yapalım.