Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Fırın Sütlaç

Kremalı Fırın Sütlaç
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kremali-firin-sutlac.jpg

Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller

  • 2 litre süt
  • 1 litre su
  • Bir tutam tuz
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket çiğ krema

Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel 1 lt suyu tencereye koyup ocağa alalım.
  2. Su kaynadıktan sonra pirinçimizi ekleyip tuzumuzu ek edelim .
  3. Kapağı kapatıp pişirmeye bırakalım.
  4. Farklı bir kaba sütü, nişastayı, şekeri, yumurta sarısını ekleyip çırpalım .
  5. Pişen pirinçlere ek edelim kaynatalım .
  6. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapattıktan sonra üzerine 2 paket vanilyamızı, 1 paket kremamızı ekleyip karıştıralım .
  7. Sonra güveç kaplarına doldurup tepsiye dizelim.
  8. Kapların çatlamaması için tepsimize yaklaşık 1 lt su dökelim.
  9. Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırına üzeri kızarana kadar bekleyelim.
  10. Ortalama 10 dk da kızarır soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt