teknolojiuzmani
FD Üye

Kremalı Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 300 cc domates püresi (Ben yaz mevsiminde yaptığım konserve domates püresi kullanıyorum)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket sıvı krema
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 ya da 5 bardak su
Kremalı Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye domates salçası ve domates püresi konulur, üzerine tereyağını eritelim. Bir ölçü kavuralım.
- Ununu ek edip unun çiğ kokusu gidene kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım, su ile açalım bu ortada topaklanma olur ise blender yardımı ile pürüzsüz kıvam oluşturalım.
- Kaynayana kadar pişirelim, üzerine sıvı kremamızı ek edelim uygunca özleşip, pişince ateşten alalım.
- Çorbamızı kaşar peyniri rendesi ve karabiber, fesleğen eşliğinde servis edelim. Afiyetler olsun.