iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için ;
*4 adet yumurta
*4 kahve fincani şeker
*3 yemek kaşığı kaynar su
*2 yemek kaşığıi sıvı yağ
*1 kahve fincanı yoğurt
*4 kahve fincanı un
*1’er paket kabartma tozu ve vanilya
İç kreması için;
*3 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı un
*1 adet yumurta sarısı
*200 *grlık beyaz çikolata
Dış süsleme için;
*500 gr sıvı krema
*3 yemek kaşığı ince şeker
*1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için;
*Çilek ve jöle
Keki ıslatmak için;
*1 su bardagi süt ve vanilya
Kremalı Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı Keki için öncelikle yumurta, şeker ve kaynar suyu bir kaba alalım ve şeker eriyinceye kadar çırpalım Daha sonra sırayla sıvı yağ, yoğurt ekleyerek çırpalım En son un ve kabartma tozunu ekleyip çok kısa bir süre çırpıp daha önce yağlamış olduğumuz kalıba dökelim Soğuk fırına sürerek ve fırını 180 dereceye ayarlayarak ilk 25 dakika kesinlikle kapağını açmadan pişirelim Bu sırada kremayı hazırlayalım bunun için ise, çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırarak *pişirelim Krema hazır olunca ocaktan alıp çikolatayı ekleyerek 5 dakika çırpalım ve ılınması için bir kenara bırakalım Pişen kekimizi kalıbından çıkarıp ikiye bölelim Bir su bardağı süte 1 tatlı kaşığı vanilyayı ekleyerek yarısı ile kekin alt katını ıslatalım Üzerine ara kremayı yayalım Kekin diğer parçasını koyarak *aynı şekilde sütle ıslatıp buzdolabına dinlenmesi için kaldıralım Dış kreması için sıvı kremaya 3 yemek kaşığı ince şekeri ekleyerek çırpalım İstenilen kıvama gelince dinlenmeye bırakalım Daha sonra istediğimiz meyve ile üzerini süsleyelim Jöleyi tarifine uygun hazırlayarak meyveleri sabitleyelim ve kremayı istediğimiz şekilde etrafına döşeyelim Afiyet olsun…
*4 adet yumurta
*4 kahve fincani şeker
*3 yemek kaşığı kaynar su
*2 yemek kaşığıi sıvı yağ
*1 kahve fincanı yoğurt
*4 kahve fincanı un
*1’er paket kabartma tozu ve vanilya
İç kreması için;
*3 su bardağı süt
*1 çay bardağı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı un
*1 adet yumurta sarısı
*200 *grlık beyaz çikolata
Dış süsleme için;
*500 gr sıvı krema
*3 yemek kaşığı ince şeker
*1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için;
*Çilek ve jöle
Keki ıslatmak için;
*1 su bardagi süt ve vanilya
Kremalı Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı Keki için öncelikle yumurta, şeker ve kaynar suyu bir kaba alalım ve şeker eriyinceye kadar çırpalım Daha sonra sırayla sıvı yağ, yoğurt ekleyerek çırpalım En son un ve kabartma tozunu ekleyip çok kısa bir süre çırpıp daha önce yağlamış olduğumuz kalıba dökelim Soğuk fırına sürerek ve fırını 180 dereceye ayarlayarak ilk 25 dakika kesinlikle kapağını açmadan pişirelim Bu sırada kremayı hazırlayalım bunun için ise, çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırarak *pişirelim Krema hazır olunca ocaktan alıp çikolatayı ekleyerek 5 dakika çırpalım ve ılınması için bir kenara bırakalım Pişen kekimizi kalıbından çıkarıp ikiye bölelim Bir su bardağı süte 1 tatlı kaşığı vanilyayı ekleyerek yarısı ile kekin alt katını ıslatalım Üzerine ara kremayı yayalım Kekin diğer parçasını koyarak *aynı şekilde sütle ıslatıp buzdolabına dinlenmesi için kaldıralım Dış kreması için sıvı kremaya 3 yemek kaşığı ince şekeri ekleyerek çırpalım İstenilen kıvama gelince dinlenmeye bırakalım Daha sonra istediğimiz meyve ile üzerini süsleyelim Jöleyi tarifine uygun hazırlayarak meyveleri sabitleyelim ve kremayı istediğimiz şekilde etrafına döşeyelim Afiyet olsun…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.