
Kremalı Buğday Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı buğday
- 2 adet kuru soğan
- 1 paket mantar
- 1 paket yemeklik krema
- Yarım çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe nazaran tavuk bulyon
Kremalı Buğday Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğdayı bir gece öncesinden ıslatıyoruz daha süratli pişmesi için. Akabinde farklı bir tencerede üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
- Daha sonra soğanları ve mantarları küçük küpler biçimde doğruyoruz. Geniş bir tencere de yarım çay bardağı sıvı yağ ile soğanları soteliyoruz.
- Soğanlar biraz yumuşayınca. Mantarları ekleyip uygunca soteliyoruz. Akabinde kremayı ekliyoruz göz göz olana kadar karıştırıyoruz ve pişen buğdayları da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- İsteğe nazaran tavuk bulyon ekleyebilirsiniz bu esnada. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip altını kapatıyoruz. Rendelenmiş kaşarı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Izgara et yahut tavuk yemeklerinin yanında çok âlâ bir garnitür oluyor şimdiden afiyet olsun.