
Kremalı Brüksel Lahanası - Eşsiz lezzet Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram brüksel lahanası
- Zeytinyağı
- 1 kutu krema(200ml)
- 5-6 damla limon suyu
- Karabiber
- 2 diş sarımsak (tercihinize kalmış ben kullanmıyorum
Kremalı Brüksel Lahanası - Eşsiz lezzet Tanımı Yapılışı
- Bilhassa et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bir tanım geliyor.
- Bizim üzere lahanayı kokusundan ötürü sevmeyenlere lahanayı sevdiren sıfır koku, eşsiz lezzet.
- Daha evvel neden denemedim ki diyeceksiniz.
- Öncelikle ucunu kestiğimiz brüksel lahanalarımızın en üst katını ayırıp ikiye bölerek sirkeli suda biraz bekletip yıkıyoruz
- Sonrasında bir tavaya göz kararı zeytinyağı koyarak yıkadığımız lahanalarımız ekleyip kavuruyoruz.
- Hafif renk değiştirip kenarları kızarınca bir kutu kremayı ekleyerek lahanalar kremayı uygunca çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. ( kavurma sürecini yaparken bir kaç diş sarımsakta ekleyebilirsiniz lakin biz tercih etmiyoruz. ).
- Kremadan sonra üzerine beş altı damla limon sıkıyor pişmesine yakın karabiber ekleyerek sıcak servis ediyoruz.