
Krema Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı
Krema Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kremasını hazırlıyoruz.Süt, şeker ve nişastayı kıvam alana kadar karıştırın.
- Altını kapatıp hindistan cevizini ekleyin soğumaya bırakın.
- Hamur materyallerini yoğurup 30 dk dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük beze alıp içini açın kremadan koyup kapatın.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirin servise hazır. Afiyet olsun ????.