teknolojiuzmani
FD Üye

Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 4 büyük yumurta
- 200 ml krema
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü ve kremayı bir tencereye boşaltıp, ısıtalım. Kaynatmadan, üzerinden buharlar çıkmaya başlayınca ocağı kapatalım.
- 1 su bardağı toz şekeri karamelize olması için ocağa koyalım kısık ateşte hiç birşey eklemeden ve karıştırmadan şekerin karamelize olmasını bekliyoruz.
- Bir taraftanda yumurta 1/2 su bardağı şeker ve vanilyayı ileri geri nazik hareketlerle karıştıralım buranın püf noktası mümkün olduğu kadar baloncuk çıkarmayalımki tatlımızın içinde hava kabarcığı olmasın.
- Sonra ısıttığımız süt krema karışımını yumurtaları pişirmeden yavaş yavaş karıştırarak yumurtalı şekerli karışıma ekleyelim. Karamelize olan şekerimizi soğumadan ocaktan alır almaz donmadan ısıya dayanıklı kaselere paylaştıralım.
- Üzerine hazırladığımız karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek kaseleri çok doldurmadan paylaştıralım. Kaseleri bir tepsiye yerleştirelim.
- Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsinin içine kaynar su boşaltıp, 150 derecede önceden ısıttığımız fırında 35 dk pişirelim. Kasenin kenarına vurduğumuzda ortası hafif sallanıyorsa tatlımız pişmiş demektir.
- Ilıklaşınca buz dolabında en az 2 saat dinlendirince tatlımız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.