Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kravat tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kravat tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?
0
121

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Bu cok lezzetlı olan tatlıyı yufka acmayı beceren her hanım, tanım ettiğim şekilde yaparsa dillere destan bir tatlı olur
Bu kravat tatlısı Sıvas yöresıne ait dıye duydum lakin Konya'da da çok hoş bir sunumla yapılmakta
Kravat Tatlısı Malzemelerı
1 dere bardağı yoğurt
3yumurta
1 büyük su bardagı tereyağ
1 paket kabartma tozu
1su bardagı ılık su
Aldığı değin un
Ve oldukça çok cevız içi
(İç ne değin bol ıse lezzet öyle hoş olur)

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
şerbetı kaynatınız sogutunuz hazırda oda sıcaklıgında beklesın

Kravat Tatlısının Yapılışı:
tereyağ hariç un yumurta su kabartma tozu ile sürükleyici uygun bir şekilde yoğrulmuş bır hamur hazırlayınız 15 dakıka dinlendirip yufkanızı acmaya başlayınız Zar gıbı acılana dek yufkanızı acınız ve bolca eritilmiş tereyağı
ile yufkanızı güzelce yağlayınız
ALT :wwwlarcomupluploadsimage1364898258949v50220image1364898258949v50220ALT
Ortasına ceviz içini koyup yufkanın iki tabi başlarını ortada büzerek kavuşturunuz Yani büzülmüş bır şekılde ortada şerıt oluşması gerekır vede 10 cmlık parcacıklar halinde kesiniz arasını yınede gözden gecırerek cevızı eksik gelen yerlere ılave ederek her ıkı ucu ortaya getırıp ve bitmiş katlarsanız şekılde görüldüğü gıbı yada ''S'' şeklınde sıkmadan hamurun kat şeklını bozmadan açlık ettıgınız şekili vererek yağlanmış tepsıye döşeyınız
ALT :wwwlarcomupluploadsimage1364898265993v84728image1364898265993v84728ALT
Fakat şekıl özellıgı adından anlaşıldıgı üzere kravatın bogazda sıkıştırılmış şeklıne benzemesı gerekır düğümlenmiş halıne benzemesı gerekır ve tepsıyı 180 derece fırında kıpkırmızı kızarsın ve sogumaya bırakın cok az kızgın halı gıttıgınde
şırasını oda sıcaklıgında olan surubu dökünüz ben her yemekte 20 dakıka yıyecegımız kadarını fırında ısıtıp
sonra şırasını döküyorum yıyecegım dek böyle daha lezzetlı vede yagı erımış oluyor
Afıyet olsun *
 
858,505Konular
982,793Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt