Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kravat tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kravat tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?
0
127

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Bu cok lezzetlı olan tatlıyı yufka acmayı beceren her hanım, tarif ettiğim şekilde yaparsa dillere destan bir tatlı olur
Bu kravat tatlısı Sıvas yoresıne ait dıye duydum ama Konya'da da cok guzel bir sunumla yapılmakta
Kravat Tatlısı Malzemelerı
1 cay bardağı yoğurt
3yumurta
1 buyuk su bardagı tereyağ
1 paket kabartma tozu
1su bardagı ılık su
Aldığı kadar un
Ve bolca cevız ici
(İc ne kadar bol ıse lezzet o kadar guzel olur)

Şerbeti icin:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
şerbetı kaynatınız sogutunuz hazırda oda sıcaklıgında beklesın

Kravat Tatlısının Yapılışı:
tereyağ haric un yumurta su kabartma tozu ile duzgun guzelce yoğrulmuş bır hamur hazırlayınız 15 dakıka dinlendirip yufkanızı acmaya başlayınız Zar gıbı acılana dek yufkanızı acınız ve bolca eritilmiş tereyağı
ile yufkanızı guzelce yağlayınız
ALT :wwwupluploadsimage1364898258949v50220image1364898258949v50220ALT
Ortasına ceviz icini koyup yufkanın iki yan başlarını ortada buzerek kavuşturunuz Yani buzulmuş bır şekılde ortada şerıt oluşması gerekır vede 10 cmlık parcacıklar halinde kesiniz arasını yınede gozden gecırerek cevızı az gelen yerlere ılave ederek her ıkı ucu ortaya getırıp ve tekrar katlarsanız şekılde gorulduğu gıbı yada ''S'' şeklınde sıkmadan hamurun kat şeklını bozmadan arzu ettıgınız şekili vererek yağlanmış tepsıye doşeyınız
ALT :wwwupluploadsimage1364898265993v84728image1364898265993v84728ALT
Ama şekıl ozellıgı adından anlaşıldıgı uzere kravatın bogazda sıkıştırılmış şeklıne benzemesı gerekır duğumlenmiş halıne benzemesı gerekır ve tepsıyı 180 derece fırında kıpkırmızı kızarsın ve sogumaya bırakın cok az kızgın halı gıttıgınde
şırasını oda sıcaklıgında olan surubu dokunuz ben her yemekte 20 dakıka yıyecegımız kadarını fırında ısıtıp
sonra şırasını dokuyorum yıyecegım kadar boyle daha lezzetlı vede yagı erımış oluyor
Afıyet olsun
 

Similar threads

Bu cok lezzetlı olan tatlıyı yufka acmayı beceren her hanım, tanım ettiğim şekilde yaparsa dillere destan bir tatlı olur Bu kravat tatlısı Sıvas yöresıne ait dıye duydum lakin Konya'da da çok hoş bir sunumla yapılmakta Kravat Tatlısı Malzemelerı 1 dere bardağı yoğurt 3yumurta 1 büyük su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt