Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kpss Nedir Kimler Girebilir

Kpss Nedir Kimler Girebilir
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
kpss nedir kimler girebilir lutfen yardımcı olun cok acil

Cevap: Kpss Nedir Kimler Girebilir

KPSS NEDİR?

Kamu Personeli Secme Sınavı (KPSS), Kamu kurumlarında gorev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdırİlk olarak 1999 yılında DMS, 2001 yılında KMS, 2002 yılında KPSS, 2006 yılından itibaren ise KPSS1 ve KPSS2 adı altında yapılmaktadırKPSS1 sadece lisans (dort veya daha fazla yıllık yuksekoğretim) programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar icin yapılan sınavdır

KPSS'YE KİMLER GİREBİLİR?

Ortaoğretim (Lise ve dengi meslek lisesi)

On lisans (İki yıllık meslek yuksekokulu)

Lisans (Dort veya daha fazla yıllık yuksekoğretim) Programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar girebilmektedir

Yuksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapmakta, daha sonraki tarihlerde atanmak uzere tercihlerini belirlerken bu alanı goz onunde tutmaları gerekmektedir

Similar threads

kpss nedir kimler girebilir lütfen muavin olun çok acil Cevap: Kpss Nedir Kimler Girebilir KPSS NEDİR? Millet Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Halk kurumlarında tahsis alacak personeli tahsis etmek nedeniyle yapılan bir dizi sınavın genel adıdırİlk olarak 1999 yılında DMS, 2001 yılında KMS...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
KPSS Genel kültür Genel Yetenek Sınavı ile nerelere girilir? Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, uzman yardımcılığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
Lisans mezunları KPSS’de nereleri tercih edebilir? KPSS B Grubu kadrolar, mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolardır. Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
345
A grubu memurlar kimler? A grubu memurlar uzman, müfettiş, kaymakam, denetmen gibi unvanlardır. Yüksek maaş, yurtdışı imkanı, yükselme olanakları geniş olduğu için de bunlara kariyer meslekler de denilmektedir. A ve B grubu memurluk nedir? KPSS B MEMURLUK KADROLARI A Gurubu kadrolarından farklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
2019 kpss sınavına kimler katılabilir 2019 2019 kpss sınavına kimler girebilir 2019 yılında yapılacak olan KPSS ise yalnızca A grubu ve Eğitim Bilimleri için yapılacaktır bu nedenle 0910 Temmuz 2019 yılında yapılacak olan KPSS ye Ortaöğretim Önlisans adayları başvuramayacaktır Bu düzeydeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,536Konular
981,825Mesajlar
32,335Kullanıcılar
alp63737Son üye
Üst Alt